Η ομιλία μέ τήν μεγαλύτερη ακροαματικότιτα

ΠΟΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΟΙ ΔΥΟ ΠΑΣΧΑΛΙΕΣ ΚΑΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ (ομιλίες) ΠΑΤΕΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΡΟΣ - ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ... ...{κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ... https://apokalipsistora.blogspot.com/2017/05/blog-post_18.html

< ΟΛΑ, ΤΑ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΑΣ ΓΡΑΦΑΣ >

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021

ΑΓΙΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ .ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΓΝΗΣΙΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ

ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2020

ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ 2020.ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ.ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΕΙΏΔΗ ΤΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΔΥΣΕΩΣ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΟ ΛΙΜΆΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΏΣ







Τα Θεοφάνεια των Παλαιοημερολογιτών στον Πειραιά
Την τελετή του Αγιασμού των Υδάτων τέλεσαν και εφέτος στον Πειραιά οι Παλαιοημερολογίτες. Περίπου 4.000 άνθρωποι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ παρακολούθησαν στο κεντρικό λιμάνι του Πειραιά την Τελετή του Αγιασμού των Υδάτων που τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος των Γ.Ο.Χ. κ. Καλλίνικος συμπαραστατούμενος από τον μητροπολίτη Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιο και άλλους ιεράρχες της Εκκλησίας των Παλαιοημερολογιτών. Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Θ. Δρίτσας, ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων κ. Β. Λεβέντης,η εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής βουλευτής κα. Ευ. Καρακώστα και ο εκπρόσωπος... περισσότερα »

ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ (Λόγος Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιῶς καί Σαλαμῖνος κ. Γεροντίου Γ.Ο.Χ.)

*Μακαριώτατε Ἀρχιεπίσκοπε Ἀθηνῶν καὶ πάσης Ἑλλάδος τῆς Ἐκκλησίας τῶν Γνησίων Ὀρθοδόξων Χριστιανῶν κ.κ. Καλλίνικε. Σεβασμιώτατοι καί Θεοφιλέστατοι Ἅγιοι ἀδελφοί. Τίμιον Πρεσβυτέριον και Θεοφιλή Διακονία. Ἐρίτιμος κυρία Κασιμάτη ἐκπρόσωπε τοῦ Προέδρου τῆς Βουλῆς τῶν Ἑλλήνων. Εξοχώτατε καί ἀγαπητέ κύριε Δήμαρχε Πειραιῶς. Ἐξοχώτατε κύριε Πρόεδρε τῆς Ἑνώσεως Κεντρώων. Κύριοι ἐκπρόσωποι τῶν κομμάτων τοῦ Ἑλληνικοῦ Κοινοβουλίου. Κύριοι ἐκπρόσωποι τῆς τοπικῆς Αὐτοδιοικήσεως, τῶν Στρατιωτικῶν, Λιμενικῶν και Ἀστυνομικῶν Ἀρχῶν. Λαέ τοῦ Θεοῦ περιούσιε, ὁ ὁποῖος ἐπαξίως φέρεις τὸν...περισσότερα »
Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟΝ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟΝ








<ΤΑ ΑΓΙΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ>

*Ο ΕΠΙΦΑΝΕΙΣ ΧΡΙΣΤΕ Ο ΘΕΟΣ ΣΩΣΟΝ ΤΟΝ ΛΑΟΝ ΣΟΥ!* Τα Αγία Θεοφάνεια είναι μία από τις αρχαιότερες εορτές της εκκλησίας μας η οποία θεσπίσθηκε το 2ο αιώνα μ.Χ. και αναφέρεται στη φανέρωση της Αγίας Τριάδας κατά τη βάπτιση του Ιησού Χριστού. Η ιστορία της βάπτισης έχει ως εξής: Μετά από θεία εντολή ο Ιωάννης ο Πρόδρομος εγκατέλειψε την ερημική ζωή και ήλθε στον Ιορδάνη ποταμό όπου κήρυττε και βάπτιζε. Εκεί παρουσιάσθηκε κάποια ημέρα ο Ιησούς και ζήτησε να βαπτισθεί. Ο Ιωάννης, αν και το Άγιο Πνεύμα τον είχε πληροφορήσει ποιος ήταν εκείνος που του ζητούσε να βαπτισθεί, στην αρχή αρνε...περισσότερα »



Ο Αγιασμός των Υδάτων Παραμονή Θεοφανείων στον Ιορδάνη ποταμό 

(ΒΙΝΤΕΟ)  Στον Ιορδάνη ποταμό, εκεί οπού βαπτίστηκε ο Ιησούς Χριστός, βρέθηκε χθες, παραμονή των Θεοφανείων με το Ιουλιανό ημερολόγιο, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος, προκειμένου να τελέσει την ακολουθία του Εσπερινού των Θεοφανείων αλλά και αυτή του Αγιασμού. Στη συνέχεια ο Μακαριώτατος μετέβη πάνω σε πλοιάριο και έριξε τον σταυρό εντός των υδάτων του Ιορδάνη.  *ΑΑκολουθεί η επίσημη ενημέρωση από την Αρχιγραμματεία: * Το Σάββατον, 5ην /18ην Ιανουαρίου 2020, εωρτάσθη η εορτή της Παραμονής των Θεοφανείων εις ... περισσότερα »ΕΝ ΤΟΥΤΩ ΝΙΚΑ ☦[image:
**********************