Η ομιλία μέ τήν μεγαλύτερη ακροαματικότιτα

ΠΟΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΟΙ ΔΥΟ ΠΑΣΧΑΛΙΕΣ ΚΑΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ (ομιλίες) ΠΑΤΕΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΡΟΣ - ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ... ...{κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ... https://apokalipsistora.blogspot.com/2017/05/blog-post_18.html

< ΟΛΑ, ΤΑ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΑΣ ΓΡΑΦΑΣ >

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

Ελληνική ιστορία της Μακεδονίας, του Μεγίστου των Ελλήνων, Αλέξανδρου

 Αν αφηναν την Αμφιπολη να "μιλησει"... δε θα υπηρχαν Πρεσπες...

 *Μακεδονια Γη Ελληνων* Πολύ σύντομα θα λάμψει η αλήθεια για την Αμφίπολη* *Αν αφηναν την Αμφιπολη να "μιλησει"....δε θα υπηρχαν  Πρεσπες Συνάντηση της "ΜτΚ" με τον πρόεδρο του «Ομίλου Φίλων για την Ανάδειξη της Αρχαίας Αμφίπολης - Αμφιπολίτες»... Αστέριος Τσίντσιφος: Πολύ σύντομα θα λάμψει η αλήθεια για την Αμφίπολη  Του Νίκου Ασλανίδη Στο δημοτικό αναψυκτή...περισσότερα »The Secret Real Truth *Αστέριος Τσίντσιφος:

ΤΟ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ, Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ…

ΠΑΤΕΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΡΟΣ - ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣστοΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ...
Το βιβλίο που αγνοήθηκε και ο συγγραφέας του εκτελέστηκε: "Η Βαρειά Βιομηχανία στην Ελλάδα" ☑️ Ότι ο Δημήτρης Μπάτσης εκτελέστηκε πλάι στους Μπελογιάννη, Αργυριάδη και Καλούμενο στις 30 Μαρτίου 1952, δεν ήταν τυχαίο. Ότι μια γενιά Ελλήνων αγνόησε την ύπαρξη του βιβλίου και του συγγραφέα του κι αυτό δεν ήταν τυχαίο. Η καταδίκη του Μπάτση σε θάνατο δημιουργεί την υποψία ότι η «Δίκη Μπελογιάννη» είχε βασικό στόχο όχι τον Μπελογιάννη, αλλά τον Μπάτση! Η αποκάλυψη για την σύμβαση «Cooper» έστειλε τον Μπάτση στο εκτελεστικό απόσπασμα. ☑️ Το Βολφραμιο και η Ελλαδα των Σπανίων Γαιών ** ΤΟ Π...περισσότερα

Η ιστορική ονομασία τών Σκοπίων :ΠΑΙΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»!

ΠΑΤΕΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΡΟΣ - ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣστοΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ...
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΥΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΒΑΡΔΑΡΗ [image: berkeley stephen miller ancient macedonia] Ο διάσημος Αμερικανός Καθηγητής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μπέρκλευ Στέφεν Μίλλερ, με μνημειώδη επιστολή του, προς το επίσημο Περιοδικό του Αμερικανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου «Archaeology Magazine», ξεσκεπάζει τους σφετεριστές της Ιστορικής Αλήθειας και με αδιαμφισβήτητα επιστημονικά επιχειρήματα, καταρρίπτει απόλυτα τους ισχυρισμούς των Σκοπίων, περί του δήθεν δικαιώματός τους να αποκαλούνται «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» και «ΜΑΚ... περισσότερα »

Τὸ Ἅγιον Ὅρος συμμετέχει στὸ συλλαλητήριο γιὰ τὴν Μακεδονία καὶ καλεῖ τὴν κυβέρνηση νὰ ἀποσύρει τὴν συμφωνία τῶν Πρεσπῶν

Βαρυσήμαντη παρέμβαση ἐναντίον τῆς συμφωνίας τῶν Πρεσπῶν καὶ ὑπὲρ τοῦ συλλαλητηρίου τῆς Κυριακῆς ἀποστέλλοντας καὶ ἀντιπροσώπους, πραγματοποίησε ἡ Κοινότητα τοῦ Ἁγίου Ὅρους. Συγκεκριμένα ἡ ἀνακοίνωση τῆς Ἱερᾶς Κοινότητος Ἁγίου Ὅρους Ἄθω ἀναφέρει: Ἡ Ἱερὰ Κοινότης τοῦ Ἁγίου Ὅρους ἐν συνεχείᾳ τῆς ἀπὸ 26ης Ἰουνίου 2018 ἀνακοινώσεως αὐτῆς, μὲ τὴν ὁποία εἶχε ἐκφρασθῆ ἡ ἀντίθεσίς της πρὸς τὴν ὑπογραφεῖσα Συμφωνία τῶν Πρεσπῶν, μετὰ τὴν ἐπικείμενη κατάθεσι τῆς Συμφωνίας πρὸς ψήφισι ἀπὸ τὸ Ἑλληνικὸ Κοινοβούλιο, τονίζει ἐκ νέου ὅτι τὸ Ἅγιον Ὅρος θεωρεῖ ὡς περιφρόνησι τῆς ἱστορίας καὶ τῆς ἀληθεί...περισσότερα »

Η Συνθήκη Βουκουρεστίου του 1913, η Μακεδονία και τα ασύστολα ψεύδη του Τσίπρα και του Κοτζιά

*Απόσπασμα από το ηλεκτρονικό βιβλίο “Μακεδονία. Αντίβαρο στην ηττοπάθεια”.* *1913 – Συνθήκη Βουκουρεστίου* *Στην Συνθήκη Ειρήνης του Βουκουρεστίου το 1913 δεν αναφέρεται πουθενά ο όρος Μακεδονία (βλέπε άρθρο [27. , σελίδα 92), παρόλο που έχουν ισχυριστεί το αντίθετο σωρεία ανθρώπων από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον (πρώην) υπουργό εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και πλήθος άλλων.* *Τα περιβόητα ποσοστά τύπου 51% στην Ελλάδα, 38% στην Γιουγκοσλαβία, 10-11% στην Βουλγαρία και ένα μικρό κλάσμα του 1% στην Αλβανία, τα οποία αναμασά πολύς κόσμος δεν αναφέρονται ... περισσότερα »

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Aν δέν Πάμε τώρα για ακύρωση των Πρεσπών!

Στην κόψη του ξυραφιού βρίσκεται η συμφωνία των Πρεσπών, σε διεθνές επίπεδο, ασχέτως το τι πιστεύουν οι κ.κ. Τσίπρας και Ζάεφ, διότι όπως φαίνεται ανοίγει η βεντάλια και φαίνονται τα διάφορα υπόγεια συμφέροντα, διάφορων δυνάμεων που παίζουν γεωπολιτικά παιχνίδια. *Όπως γράφουν Σκοπιανά μέσα, Ρωσία, Κίνα και Τουρκία διαφωνούν με την συμφωνία των Πρεσπών και από ότι φαίνεται ετοιμάζουν αντεπίθεση. * Χαρακτηριστικά το Σκοπιανό μέσαο zase γράφει: *«Σύμφωνα με πληροφορίες του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, αναμένεται την προσεχή εβδομάδα μια πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση έκτακτης ...περισσότερα »


ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

*ΓΙΑΤΙ Η ΛΕΓΟΜΕΝΗ «ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ», 17/6/18, ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ!* Οι παραβιάσεις του ελληνικού Συντάγματος και των ελληνικών νόμων... Στις 7 Δεκεμβρίου 2018 θα συζητηθεί στην ολομέλεια του Δικαστηρίου του Συμβουλίου της Επικρατείας η αίτηση των Παμμακεδονικών Ενώσεων περί: αναστολής της «Συμφωνίας των Πρεσπών», (17/6/18,) και των συμπροσβαλλόμενων πράξεων, των επιστολών του Υπουργού Εξωτερικών προς ΕΕ και ΝΑΤΟ.* *Θέλω εξαρχής να τονί... περισσότερα »

Αλεξάνδρεια η Εσχάτη: Η άγνωστη ελληνιστική πόλη στις εσχατιές του πολιτισμένου κόσμου

 *Η Αλεξάνδρεια Εσχάτη (Alexandria Ultima ή Alexandria Eskhata), ήταν ελληνιστική πόλη που ίδρυσε ο Μέγας Αλέξανδρος, τον Αύγουστο του 329 π.Χ. ως έδρα για το βορειότερο μακεδονικό στρατόπεδό του στην Κεντρική Ασία.* *Η Αλεξάνδρεια Εσχάτη κατασκευάστηκε στο νοτιοδυτικό τμήμα της κοιλάδας Φεργκάνα, (Fergana Valley) στη νότια όχθη του ποταμού Ιαξάρτη (Syr Darya), στη θέση της πόλης σημερινής Xουτζάντ (Khujand), που βρίσκεται στο Τατζικιστάν. Ο Μέγας Αλέξανδρος, έχτισε ένα τείχος μήκους έξι χιλιομέτρω... περισσότερα »

Η εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου 334 π.Χ.- 324 π.Χ.

*Αυτή την Ελληνική Μακεδονική αυτοκρατορία η οποία έφερε τον πολιτισμό στους βαρβάρους θέλουν να διαγράψουν οι μισέλληνες του πλανήτη* *Ξύπνα Ελλάδα*
Πώς μπορούν να χωρέσουν μέσα σε 5 λεπτά, 3.000 χρόνια αλήθειας; Γιατί δεν αντιδρούμε για να στηρίξουμε την αλήθεια;

Πέλλα: Πέτρινη στήλη 6000 ετών με ελληνικά γράμματα καταρρίπτει τα πάντα!

Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρονται σε χρονολογία γύρω στο 4000 π.Χ. πολύ πριν από την ανακάλυψη της σφηνοειδούς γραφής από τους Σουμέριους (περίπου 3500 π.Χ.) Μια απίστευτη ανακάλυψη έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη στις ανασκαφές του προϊστορικού οικισμού του Αρχοντικού Πέλλας, λίγες μέρες πριν κλείσει η ανασκαφική περίοδος. Αποκαλύφθηκε στα κατώτερα στρώματα του οικισμού πέτρινη στήλη, διαστάσεων περίπου 30Χ20 εκατ. με εγχάρακτα γράμματα του ελληνικού αλφαβήτου. Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρονται σε χρονολογία γύρω στο 4000 π.Χ. πολύ πριν από την ανακάλυψη της σφηνοειδούς γραφής α...περισσότερα »

800.000 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΓΡΑΨΑΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΕΔΩΣΑΝ ΗΧΗΡΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ

Οργή λαού οργή Θεού Οι υπεύθυνοι του συλλαλητηρίου έκαναν αρχικά λόγο για συμμετοχή 400.000 ατόμων, αλλά περίπου στις 15:30, ανακοίνωσαν από τα μεγάφωνα ότι οι συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο ανέρχονται στους 500.000! Οι συγκεντρωμένοι φωνάζουν συνθήματα όπως «Ελλάς -Ελλάς Μακεδονία», «Όχι στη διπλή ονομασία – Όχι σε νέα προδοσία» και τραγουδούν το «Μακεδονία ξακουστή». Από τα μεγάφωνα ακούγονται τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη. Στο τέλος των ομιλιών εκδόθηκε ψήφισμα προς τους… βουλευτάδες από τον εντολοδόχο λαό μην… τολμήσουν να ξεπουλήσουν την Μακεδονία! ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ Δημοσιογρ... περισσότερα »

ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΟ..! Το ΒΙΝΤΕΟ ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ..!

Δεν προβλήθηκε ποτέ στην Ελλάδα για..... ευνόητους λόγους!

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΠΡΙΝ ΤΡΕΙΣ ΗΜΕΡΕΣ..!   το ανακάλυψε συνεργάτης Πατριώτης στα αρχεία του AP και το φέρνει στο φως, για να γίνουν συν τοις άλλοις κατανοητά και τα διαρκή και τεράστια εγκλήματα κατά της ελληνικότητας της Μακεδονίας και του ίδιου του Μεγάλου μας Αλεξάνδρου, που κάποιοι δυστυχώς μέσα στην Ελλάδα τον πολεμούν σε κάθε βήμα, σε κάθε προσπάθεια, σε κάθε έντιμο/η και ευσυνείδητο/η Αρχαιολόγο, για να μην φανεί ξανά ο ήλιος, η λάμψη ... περισσότερα »

Στα αζήτητα το άγαλμα του Μ Αλεξάνδρου στην Αθήνα , σε περίοπτες θέσεις όμως βρίσκεται στα Σκόπια. Διαβάστε την ντροπιαστική οδύσσεια του αγάλματος

*Πέρασαν 45 χρόνια, από τότε που ο διακεκριμένος γλύπτης, ακαδημαϊκός και Πρύτανης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, Γ. Παππάς φιλοτέχνησε το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου. Πέρασαν 25 χρόνια, από τότε που το άγαλμα το απέκτησε το Υπουργείο Πολιτισμού αλλά μέχρι σήμερα δεν κατέστη εφικτό να βρουν χώρο για να το τοποθετήσουν στην Αθήνα, ούτε διέθεσαν χρόνο να οργανώσουν τιμητικές εκδηλώσεις για το Μεγάλο Στρατηλάτη.* Την ίδια ώρα όλοι ξέρουμε ότι τα Σκόπια το 2011 τοποθέτησαν άγαλμα στην κεντρική πλατεία, συνολικού ύψους 23 μέτρων και δαπάνης 9.4 εκατομμυρίων ευρώ... περισσότερα »

ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΦΕΤΕΡΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

*ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΦΕΤΕΡΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥσυνεπεια του Ρωσοτουρκικου πολεμου. Εκει η ευνοουμενη της Ρωσιας Βουλγαρια εμφανιζεται να κατεχει ολη σχεδον την μακεδονια.Δεν ξερω αν και ποιοι αντεδρασαν, γνωριζουμε όμως ολοι μας πολύ καλα ότι καποιοι εδωσαν και την ζωη τους για να προστατευτει η Μακεδονια.Πηγαινοντας όμως πιο πισω βλεπουμε ότι επι ρωμαικης αυτοκρατοριας ειχε ορισθει επαρχια με το ονομα μακεδονια που εφτανε πιο πανω από τα σημερινα σκοπια. Αρα από εκει ορμωμενοι οι σκοπιανοι διεκδικουν μακεδονικη καταγωγη. Μονο που ηρθαν ...περισσότερα »

ΤΩΡΑ. ΒΟΜΒΑ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ: Ο ΤΑΦΟΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ - ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΚΡΥΒΑΝ

*Είναι η ώρα λοιπόν, να μάθουν ΚΑΙ οι Έλληνες την αλήθεια για το παγκόσμια μοναδικό και μεγαλοπρεπές Ταφικό ΜΝΗΜΕΙΟ της ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ. Και λέω να μάθουν και οι Έλληνες, γιατί ΟΛΟΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ εκτός από τους Έλληνες. Το γνωρίζουν οι αρχαιολόγοι της Ελλάδος, αλλά και αρχαιολόγοι του εξωτερικού. Το γνωρίζουν όλοι σχεδόν οι Κυβερνήτες και οι Πρωθυπουργοί της Ελλάδος, από τον... Μεταξά μέχρι σήμερα. Αλλά κανείς δεν έδωσε ποτέ την εντολή της ανασκαφής, γιατί αυτό δεν συμβαδίζει με τα συμφέροντα των ανθελλήνων και των Μασόνων που μας ελέγχουν. Σε κανέναν δεν άρεσε δηλαδή η Ιδέα, της τεράστιας αυτή ιστορικής αλήθειας... περισσότερα »


Η ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

amphipolis tomb macedonia
Η αποθέωση του Μεγάλου Αλέξανδρου.
Αυτός είναι ο τίτλος που κυκλοφορεί το τελευταίο συγκινητικό βίντεο από την Αμφίπολη.
Ζει τελικά ο Μέγας Αλέξανδρος; Η προσπαθούμε μέσα από την απελπισία μας ως χώρα να στηριχτούμε πάνω του; Και αν ζει πραγματικά στις καρδιές μας ο Μέγας Αλέξανδρος τότε γιατί αφήσαμε τους Σλάβους γείτονές μας και τους ανιστόρητους Αμερικανούς να καπηλεύονται το όνομα του;
Δείτε το εξαιρετικό βίντεο

Τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στην αυριανή ενημέρωση των δημοσιογράφων στον λόφο Καστά. Στις 6 το απόγευμα της 28ης Οκτωβρίου, η εκπρόσωπος Τύπου Άννα Παναγιωταρέα θα μιλήσει στους δημοσιογράφους και οι προσδοκίες είναι μεγάλες. Ένα μήνα πριν γίνουν οι πρώτες ανακοινώσεις για την Αρχαία Αμφίπολη, ένα από το πιο διάσημα online παιχνίδια, το

ΗΛΕΚΤΡΟΣΟΚ!! ΑΜΦΙΠΟΛΗ!! Ο ΤΑΦΟΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ!! Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΚΡΥΒΑΝ..!

*Η ΑΜΦΙΠΟΛΗ, Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ * *Το να μιλήσεις για αυτό το μοναδικό ταφικό-μνημείο είναι εύκολο. Να πεις όμως ουσιώδεις και λογικές αλήθειες, αυτό είναι δύσκολο. Όχι όμως λόγω του “γρίφου”, που κάποιοι ισχυρίζονται πως καλύπτει την έρευνα, αλλά λόγω των γεωστρατηγικών συμφερόντων που υπάρχουν από πίσω και λόγω φυσικά του ανθελληνικού “λόμπυ” που κυβερνάει και ελέγχει τα πράγματα στην Ελλάδα....* Είναι η ώρα λοιπόν, να μάθουν ΚΑΙ οι Έλληνες την αλήθεια για το παγκόσμια μοναδικό και μεγαλοπρεπές Ταφικό ΜΝΗΜΕΙΟ της ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ. 

Περιέγραψε το ταφικό μνημείο της Αμφίπολης ο Διόδωρος ο Σικελιώτης;

Μετα την μαρυρία του Παυσανία περί ταφής του Μ.Αλέξανδρου σύμφωνα με το "Μακεδονικό νόμο" αλλά και της ύπαρξης του μονογράμματος Α στις φωτό του ταφικού μνημείου, προκλήθηκαν ερωτήματα κατά πόσο είναι δυνατόν ο Βασιλεύς των βασιλέων να αναπαύεται στην Αμφίπολη. Και όμως ίσως να υπάρχει μια ακόμα μαρτυρία αυτή τη φορά του Διόδωρου του Σικελιώτη ο οποίος φέρεται να κάνει την περιγραφή του τάφου της Αμφίπολης Oι "αιρετικές" απόψεις του embedotimos.blogspot.gr όχι μόνο μας ιντριγκάρουν αλλά προκαλούν μεγάλα ερωτηματικά που προσφέρουν μεγαλύτερη διάυγεια από τις μέχρι τώρα απαντήσεις το... περισσότερα »

Τι ΔΕΝ μας λένε στο σχολείο; Μοναδικά γεγονότα της εκστρατείας του Μ. Αλεξάνδρου που ελάχιστοι γνωρίζουν, ή απλά τα αποκρύπτουν;

*Ο Μακεδόνας στρατηγός, ο σπουδαίος ηγεμόνας, πέρασε στην Ιστορία και κέρδισε μία θέση στην αιωνιότητα καθώς κατάφερε να κατακτήσει το μεγαλύτερο μέρος του τότε γνωστού κόσμου. Αφού επικράτησε στην Ελλάδα, εκστράτευσε κατά των Περσών, πέρασε στη Μικρά Ασία και έφτασε μέχρι τις Ινδίες, υποτάσσοντας τους λαούς που βρέθηκαν στο δρόμο του.* *Αυτό που τον έκανε όμως να ξεχωρίσει από άλλους μεγάλος στρατηγούς της αρχαιότητας ήταν πως οι κατακτήσεις του δεν άφησαν γεύση καταστροφής, αλλά δημιουργίας, μιας και ο ίδιος επέλεγε να σέβεται τις παραδόσεις και τα ήθη των λαών που κατακτούσε, ενώ... περισσότερα »

Μέγας είσαι Αλέξανδρε  *2.340 χρόνια μετά, συγκλονίζουν την ανθρωπότητα οι ανακαλύψεις για τάφους στην από αρχαιοτάτων χρόνων Ελληνική γη της Μακεδονίας* *«Ζει ο βασιλιάς Αλέξανδρος;». Το ερώτημα αυτό, που σύμφωνα με τη μυθολογία θέτει στους ναυτικούς η Γοργόνα αδελφή του Μεγαλέξανδρου, είναι κεντρικό θέμα συζήτησης μετά την ανακάλυψη σπουδαίων αρχαιολογικών ευρημάτων στην Αμφίπολη των Σερρών.* *Η ανακάλυψη του μνημειακού μακεδονικού τάφου, αντίστοιχος του οποίου δεν έχει εντοπιστεί στην Αρχαία Πέλλα, αλλά ούτε και στη Βεργίνα, δημιουργεί προσδοκίες για σημαντικά πολιτιστικά, εθνικά, διπλωματικά αλλά και ... περισσότερα »

Αμφίπολη: Έχει βάση το σενάριο για τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου;

Έχει βάση το σενάριο για τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου;]*Ενα μυστικό που κρύβεται καλά κρυμμένο εδώ και πάνω από 2.300 χρόνια στον εντυπωσιακό αρχαίο μακεδονικό τάφο της Αμφίπολης, στον τύμβο Καστά, αναμένεται να αποκαλυφθεί, όπως εκτιμάται, τις ερχόμενες δύο-τρεις εβδομάδες, όταν οι αρχαιολόγοι, με επικεφαλής τη διευθύντριά της ΚΗ' Εφορείας Κλασικών και Προϊστορικών Αρχαιοτήτων Αικατερίνη Περιστέρη, φτάσουν στο εσωτερικό του τάφου.* *Οι δύο ολόγλυφες μαρμάρινες Σφίγγες, ύψους δύο μέτρων η καθεμία, που αποκαλύφθηκαν και δεσπόζουν στην είσοδό του, μπροστά στο υπέρ... περισσότερα »

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΝΔΟΞΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ: ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΑΝ ΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΤΟ 437 Π.Χ. ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ  *Η Αμφίπολη ήταν αρχαία πόλη χτισμένη στην ανατολική Μακεδονία, στις όχθες του ποταμού Στρυμόνα, στη θέση πόλης που παλαιότερα ονομαζόταν «Εννέα Οδοί» ή πολύ κοντά σε αυτήν. Η Αμφίπολη ιδρύθηκε από Αθηναίους το 437 π.Χ. με στόχο τον έλεγχο της πλούσιας σε πρώτες ύλες περιοχή και εγκαταλείφθηκε οριστικά τον 8ο αιώνα μ.Χ. Σήμερα στην περιοχή είναι χτισμένος ο ομώνυμος σύγχρονος οικισμός, που βρίσ... περισσότερα »

Που είναι θαμμένος ο Μέγας Αλέξανδρος; – Όλες οι θεωρίες

[image: Που είναι θαμμένος ο Μέγας Αλέξανδρος; – Όλες οι θεωρίες]*Μέγας Αλέξανδρος. Ο Έλληνας στρατηλάτης που αιώνες μετά το θάνατό του συνεχίζει να απασχολεί την παγκόσμια κοινή γνώμη. Και φυσικά, μετά τα ευρήματα στην Αμφίπολη, ένας νέος κύκλος συζητήσεων και αντιπαραθέσεων έχει ανοίξει για το τι απέγινε το νεκρό σώμα του Έλληνα αυτοκράτορα.* *Μια ιδιαίτερα διαδεδομένη θεωρία αναφέρει, ότι όταν χάθηκε από την Αίγυπτο, η σωρός του Έλληνα βασιλιά μεταφέρθηκε από Βενετσιάνους εμπόρους από την Αλεξάνδρεια στη Βενετία και ότι το λείψανο του Αγίου Μάρκου, δεν είναι άλλο από το νεκρό σώμ...περισσότερα »

Πώς διαλύθηκε η Αυτοκρατορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου - Ελληνιστικά βασίλεια μέχρι τα βάθη της Ινδίας

O Mέγας Αλέξανδρος κατάφερε μέσα σε μια δεκαετία να δημιουργήσει μια αχανή αυτοκρατορία απίστευτου μπλούτου και μεγέθους. Εαν ζουσε παραπάνω είναι σίγουρο οτι θα στρέφονταν προς την Αραβική Χερσόνησο και την Δύση όπου τότε Ρώμη και Καρχηδόνα δεν διέθεταν το απαραίτητο "ειδικό βάρος" για να τον αντιμετωπίσουν. Ο αιώνας που ακολούθησε τον θάνατό του οδήγησε στην άνοδο της Ρωμαϊκής Δημοκρατίας στο status του Imperum Romanum. Δε υπήρχε ο αντίπαλος που θα το εμπόδιζε αυτό Ο θάνατός του Αλέξανδρου στοίχισε στην νεοσύστατη αυτοκρατορία, διότι ήταν δημιούργημα ενός ανδρός, αντίθετα η Ρωμαϊ... περισσότερα »

Τι ακριβώς έλεγε η προφητεία του Δανιήλ για το Μέγα Αλέξανδρο

*Και μόνο το γεγονός ότι η Παλαιά Διαθήκη αναγνωρίζει τον Μέγα Αλέξανδρο ως «Βασιλιά των Ελλήνων», αυτό και μόνο είναι ικανό όχι μόνο να αποστομώσει κάποιους σημερινούς εκ Βορρά, σφετεριστές της ελληνικής Μακεδονίας, αλλά και να μας κάνει όλους τους Έλληνες να σεβόμαστε τη Βίβλο, που είναι γραμμένη στην ελληνική γλώσσα.* *Ο προφήτης Δανιήλ έζησε περίπου 300 χρόνια πρὶν τὸν Μέγα Ἀλέξανδρο, κατά τη βαβυλώνια αιχμαλωσία του Ισραήλ στα τέλη του 7ου και αρχές 6ου αιώνα π.Χ..* *Ο Δανιήλ, λόγω της σοφίας και της ειλικρίνειας του, είχε καταφέρει να κερδίσει την εύνοια του Πέρση βασιλέα Δαρε... περισσότερα »

Τα μυστικά του ταφικού μνημείου της Αμφίπολης

*Ευρήματα που εντυπωσιάζουν για την ποιότητα του ταφικού μνημείου που ήρθε στο φως μετά από 2.300 χρόνια ανακαλύπτονται μέρα με την ημέρα από τους αρχαιολόγους.* *Μοναδικός σε διαστάσεις και σε επιμέλεια, χωρίς αντίστοιχο του στη Μακεδονία και στα Βαλκάνια, ο τύμβος της Αμφίπολης φθάνει τα 23 μέτρα ύψος με 158,40 διάμετρο και περίβολο ύψους 3 μέτρων αποτελούμενο από μαρμάρινες βάσεις, ορθοστάτες, ανωδομή και επιστέψεις.* *Ολόκληρη κατασκευή δηλαδή, από λευκό καλοδουλεμένο μάρμαρο Θάσου, η οποία συγκρατείται στη θέση της από αντίθημα, δηλαδή αφανή τοίχο από πωρόλιθο έτσι που το συ... περισσότερα »

Θα κουκουλωθεί το εύρημα της Αμφίπολης όπως έγινε και σε τρεις προηγούμενες

*Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για μία τεράστια και ιδιαίτερα προσεγμένη κατασκευή. Και μόνο το (ανησυχητικό) γεγονός ότι πήγε εκεί ο πρωθυπουργός, είναι αρκετό για να αποδειχθεί η σπουδαιότητα του τάφου,Αλλά:Κατά την γνώμη μου το θέμα θα κουκουλωθεί όπως έγινε και σε τρεις προηγούμενες περιπτώσεις:1) Το 2001 είχε ανακοινωθεί η ανακάλυψη σπηλαίου με μεγάλης αξίας αρχαιολογικά ευρήματα στην Ακρόπολη (δείτε στο τέλος την εικόνα του άρθρου). Οι αρχαιολόγοι «ανυπομονούσαν» να μπουν «από Δευτέρα». Οι ανασκαφές συνεχίζονται ακόμα εκεί αλλά ΠΟΤΕ δεν είδα κάποια ανακοίνωση γι...περισσότερα »

ΛΙΑΝΑ ΣΟΥΒΑΛΤΖΗ: «οι Εβραίοι, ο Σημίτης και ο Πάγκαλος με εμπόδισαν να αποκαλύψω τον τάφο του Μ.Αλεξάνδρου» (video)

Η κ. Λιάνα ΣουβαλτζήΣοβαρότατες καταγγελίες κατά της κυβέρνησης Σημίτη της περιόδου του 1996 αλλά και εναντίον του ίδιου του τότε πρωθυπουργού οι οποίες εγείρουν μείζον εθνικό θέμα, είχε κάνει και εξακολουθεί να πιστεύει με δηλώσεις της η γνωστή αρχαιολόγος Λιάνα Σουβαλτζή, επικεφαλής από το 1989 μέχρι το 1996 των πολυσυζητημένων αρχαιολογικών ανασκαφών για την ανακάλυψη του Τάφου του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Η κ. Σουβαλτζή χωρίς να μασά τα λόγια της κατακεραυνώνει εκτός από τον κ. Σημίτη, τον τότε Υπουργό Πολιτισμού Ευάγγελο Βενιζέλο και τον πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Παπανδρέου,... περισσότερα »

ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΛΑΠΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΧΡΥΣΗ ΑΜΑΞΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ;  *AΠΟΚΑΛΥΨΗ &gt;* *Σε παγίδα θανάτου για την κυβέρνηση Σαμαρά **εξελίσσεται ο τάφος της Αρχαίας Αμφίπολης.* *Το ίδιο το υπουργείο Πολιτισμού κινδυνεύει να ανατιναχθεί στον αέρα καθώς ως αυτή την στιγμή δεν έχει απαντήσει στα καίρια ερωτήματα που θέτει το Κουρδιστό Πορτοκάλι:* *-Πως γνωρίζουν ότι ο τάφος έχει συληθεί; * *(Κι αυτό γιατί αρχαιολόγοι του υπουργείου αφήνουν να εννοηθεί κάτι τέτοιο κι ενώ ακόμη δεν έχουν φθάσει στο επίμαχο σημείο της εκσκαφής.)* *-Kι αν είναι έτσι, γιατί επέτρεψαν σε Αρχαιοκάπηλους να φθάσουν πριν τους Αρχαιολόγους του υπ. Πολιτισμού; Γιατί δεν είμαστε ικανοί να... περισσότερα »


Ο ΤΑΦΟΣ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΚΑΙ Ο ¨ΤΑΦΟΣ¨ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

*Ο ΤΑΦΟΣ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΚΑΙ Ο ¨ΤΑΦΟΣ¨ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ* Η ανακάλυψη του ταφικού μνημείου στην Αμφίπολη της Μακεδονίας, σίγουρα θα προσδώσει ακόμη ένα λιθαράκι γνώσης και αίγλης στην Ελληνική ιστορία. Σε όποιον και αν ανήκει αυτός ο τάφος, ακόμη και στον Μέγιστο των Ελλήνων, Αλέξανδρο, δεν θα άλλαζε την οικονομική μοίρα των σημερινών Ελλήνων. Πρέπει να σταματήσουμε να σκαφτόμαστε σαν εβραίοι και να μετράμε τα πάντα με το ¨ρευστό¨. Κανείς τάφος δεν θα μας σώσει, όσο οι σιωνιστές κυβερνούν την Ελλάδα μας. Ας κοιτάξουμε τον δικό μας λάκκο που σκάβουν χρόνια τώρα επιμελώς τα ξένα ανθελληνι...περισσότερα »

ΑΧΟΥΟΥ, ΘΑ ΚΟΥΦΑΘΟΥΜΕ ΕΝΤΕΛΩΣ. ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΖΗΤΑΝ ΟΤΙ ΒΡΕΘΕΙ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ. ΩΣ ... "ΝΟΜΙΜΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ - ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ!!" ΒΙΝΤΕΟ

*ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΚΛΟΠΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΚΕΙΜΗΛΙΩΝ.**Δεν έχουν τελειωμό οι προσβολές και οι **διεκδικήσεις των Σκοπιανών!! **Προχθές κατάθεσαν στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο πολιτιστικής κληρονομιάς, εξώδικο στην Ελληνική κυβέρνηση και στους επικεφαλής των ανασκαφών . **Ζητούν να συμμετάσχουν στις ανασκαφές και να επιστραφούν στην “μητέρα χώρα”, οι αρχαιολογική θησαυροί που βρέθηκαν και θα βρεθούν τις επόμενες μέρες!!!...* *Επίσης επιμένουν,σύμφωνα με το eleusisdiagoridon.blogspot.gr, πως η Αμφίπολη είναι αναπόσπαστο κο... περισσότερα »

Η προφητεία του Δανιήλ για το Μέγα Αλέξανδρο

Ο προφήτης Δανιήλ έζησε περίπου 300 χρόνια πρὶν τὸν Μέγα Ἀλέξανδρο, κατά τη βαβυλώνια αιχμαλωσία του Ισραήλ στα τέλη του 7ου και αρχές 6ου αιώνα π.Χ.. Ο Δανιήλ, λόγω της σοφίας και της ειλικρίνειας του, είχε καταφέρει να κερδίσει την εύνοια του Πέρση βασιλέα Δαρείου ο οποίος τον είχε ως τον πλέον έμπιστο σύμβουλό του. Οι εχθροί και αντίζηλοι του Δανιήλ στη βασιλική αυλή, κατηγόρησαν με δολοπλοκίες τον Δανιήλ στο Δαρείο, με αποτέλεσμα ο βασιλιάς να τον ρίξει στον περίφημο λάκκο των λεόντων. *Εκεί ο προφήτης είδε το γνωστό όραμα όπου προφήτευσε όλη την υπόλοιπη αρχαία ιστορία από το...περισσότερα »

Διεθνούς φήμης αιγυπτιολόγος: Ο τάφος ανήκει είτε στη μητέρα του Μ.Αλεξάνδρου, είτε στη σύζυγό του, είτε και στις δύο

«ΟΙ ΡΟΔΑΚΕΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΤΑΦΟ» Αξιοσημείωτες είναι οι δηλώσεις του αιγυπτιολόγου και συγγραφέα του βιβλίου «Ο χαμένος τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου» Andrew Chugg στο Discovery που σημειώνει: «Οι ροζέτες που βλέπουμε στην Αμφίπολη είναι παρόμοιες με εκείνες στο χρυσό φέρετρο του Φιλίππου Β', του πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Μοιάζει να είναι ένα σήμα κατατεθέν». Μάλιστα ο Chugg δίνει τη δική του αίσθηση για το ποιος βρίσκεται μέσα στον τύμβο. «Η βασίλισσα Ολυμπιάδα (μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου) είναι η βασική υποψήφια, αλλά δεν αποκλείεται η Ρωξάνη ή και ο συνδυασμός και των ... περισσότερα »

Γιατί είναι σπασμένο το πρόσωπο της μίας Καρυάτιδας στην Αμφίπολη

Κορυφώνεται η αγωνία για το ποιος είναι ο νεκρός που κρύβει ο τύμβος της Αμφίπολης μετά και τις νέες αποκαλύψεις που ήρθαν στο φως. Οι δύο Καρυάτιδες που εντόπισαν οι επιστήμονες προκάλεσαν από τη μία το θαυμασμό όλου του κόσμου, ωστόσο το σπασμένο πρόσωπο της μίας, αλλά και η απουσία των χεριών και των δύο, προκάλεσαν νέες συζητήσεις και θεωρίες για το αν ο τάφος έχει συληθεί ή όχι.* Από την πλευρά του υπουργείου Πολιτισμού πάντως, η γενική γραμματέας Λίνα Μενδώνη, εξέφρασε τη βεβαιότητά της πως η απουσία μέρους του προσώπου της μίας Καρυάτιδας οφείλεται σε γήρανση των υλικών και... περισσότερα »

Macedonia shows humanity that was - is - and will be GREEK - VIDEO

You can see the video by clicking on Read More.... Ξυπνήστε ρε ! ___ Το Πρώτο Ελεύθερο Δημοκρατικό Μπλογκ της Χώρας

ΠΟΥΤΙΝ: Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ! ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΑ ΜΜΕ  *Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν σε συνέντευξη τύπου ενώπιον δημοσιογράφων από όλο τον κόσμο -μεταξύ των οποίων και Σκοπιανοί- αναφέρεται εμμέσως πλην σαφώς στην ελληνικότητα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.Η δήλωσή του αυτή προβλήθηκε εκτενώς από τα ΜΜΕ των Σκοπίων.* *Συγκρίνοντας την τότε κατάσταση με τη σημερινή της πατρίδας μας: * *"Στην εποχή του, για να λύσει αυτά τα οικονομικά προβλήματα, ο Αλέξανδρος ο Μακεδών κατέκτησε την Περσία και συνέχισε. Τώρα, η Ελλάδα δεν μπορεί να κατακτήσει κανέναν"...* * Δείτε τα βίντεο ...*

ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ ΕΝΑΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

ANCIENT MACEDONIA ALEXANDER THE GREAT
Στα χνάρια του μεγάλου Αλεξάνδρου. Στα χνάρια του Βασιλιά των Βασιλέων βρισκόμαστε τις τελευταίες ημέρες μετά και από τις πρόσφατες ανακαλύψεις του Βασιλικού τάφου στην Αμφίπολη Σερρών.
Ίσως και η χρονική συγκυρία της ανακαταλήψεως του τάφου ο όποιος κρύβει κάτι πολύ σημαντικό, κάτι πολύ μεγάλο να μην είναι και τόσο τυχαία…..
Η καρδιά της Ελλάδας, η καρδιά της Μακεδονίας και όχι όπως πολλοί την αποκαλούν Μακεδονία μας κτυπάει στην Αμφίπολη τώρα.
Δεν υπάρχει η Μακεδονία μας και η Μακεδονία σας όπως την αποκαλούν πολλοί, όπως την αποκάλεσε και ο πρωθυπουργός στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Αμφίπολη Σερρών.
Το μήνυμα πρέπει να σταλεί σε όλους και να σταλεί σωστά!
-Στους ανιστόρητους και προκλητικούς Σλάβους.
-Στους ανιστόρητους Αμερικανούς, που όσα χρόνια μετράνε αυτοί ιστορία τόση είναι μια μικρή παράγραφος της Ελληνικής ιστορίας. Θα μας μάθουν αυτοί την ιστορία μας;;;;
-Σε όλους όσους προσπαθούν να διαστρεβλώσουν την ιστορία και αποκαλούν το ψευδοκράτος των Σλάβων Μακεδονία!
Πρέπει να μάθουν όλοι οι ανιστόρητοι ότι η Μακεδονία είναι…
Ένα όνομα, ένας βασιλιάς, μια ιστορία, μία Μακεδονία.
Μία «ανάγνωση» των ευρημάτων που έχει αποκαλύψει η ανασκαφή στον Τύμβο Καστά στην Αμφίπολη, από την πλευρά της αρχιτεκτονικής και της ιστορίας της Τέχνης.
Με 40 χρόνια εργασίας στην Εφορεία της Ακρόπολης, ο έμπειρος αρχιτέκτων και ιστορικός Τέχνης, Κωστής Καζαμιάκης, μιλά στο TheTOC.gr για τον Τύμβο Καστά, τον οποίον επισκέφθηκε τελευταία φορά πριν από μία εβδομάδα.
Παρότι δεν εισήλθε στο μνημείο, λαμβάνοντας υπόψιν «χρονολογικά τεκμήρια δόμησης» και «ανασκαφικά δεδομένα» τοποθετεί τη δόμηση του Τύμβου γύρω στο 310 π.Χ.
Επίσης, θεωρεί ότι τα αρχιτεκτονικά και διακοσμητικά στοιχεία του Τύμβου δεν είναι ετερόκλητα, αλλά σύμφωνα «με τις ισχύουσες αρχές της ταφικής μνημειακής αρχιτεκτονικής της εποχής», ενώ ερωτηθείς για τις παραστάδες - Καρυάτιδες από θασίτικο μάρμαρο, απαντά ότι, «μέχρι σήμερα, δεν έχουν βρεθεί Καρυάτιδες σε άλλους Μακεδονικούς τάφους…».
Με τον θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου αλλάζουν όλα
Ο Κωστής Καζαμιάκης υπογραμμίζει εκ νέου τη σημασία που έχει για τη «λύση του μυστηρίου» η χρονική «στιγμή».
«Με τον θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, το 323 π.Χ. τελειώνει η κλασική εποχή και αρχίζει η ελληνιστική εποχή. Σ' αυτό το κομβικό χρονολογικό σημείο πολλά αλλάζουν στον ελληνικό κόσμο».
»Βρισκόμαστε στην εποχή όπου έχουν δημιουργηθεί νέες πολύ μεγάλες δυνατότητες για τον ελληνικό πολιτισμό και το ελληνικό πνεύμα. Τα βασίλεια των διαδόχων του Μεγάλου Αλεξάνδρου παίρνουν την οριστική τους μορφή το 306 π.Χ. στην Ελλάδα, Μικρά Ασία, Μέση Ανατολή και Αίγυπτο. Στην Ελλάδα, στη σπουδαία Αμφίπολη, κτίζεται λαμπρό ταφικό μνημείο μεγάλων διαστάσεων, το οποίο αποκαλύπτεται σταδιακά αυτές τις μέρες…».
Ελευθερία στη σύνθεση
«Το μνημείο αυτό έχει δομηθεί με τις ισχύουσες αρχές της ταφικής μνημειακής αρχιτεκτονικής της εποχής: Ελευθερία στη σύνθεση, περίτεχνες αρχιτεκτονικές ιδέες και διακοσμητική διάθεση» λέει ο Κωστής Καζαμιάκης και συνεχίζει: «Τα επί μέρους στοιχεία της σύνθεσης του μνημείου ( Σφίγγες, Καρυάτιδες, ανάγλυφα, φατνώματα, χρώματα,...) τονίζουν την σημασία του ή των θνητών που ετάφησαν εκεί μέσα. Ο ταφικός περίβολος είναι κυκλικός για δομικούς, στατικούς και αισθητικούς λόγους….».
Δόμηση γύρω στο 310 Π.Χ.
Πόσο δύσκολη είναι η χρονολόγηση του μνημείου: «Με τα μέχρι τώρα ευρήματα - χρονολογικά τεκμήρια δόμησης και ανασκαφικά δεδομένα- θα μπορούσαμε να υποθέσουμε ότι το μνημείο δομήθηκε γύρω στο 310 π.Χ.»
Φρουρά με Σφίγγες και Καρυάτιδες
«Η Σφίγγα είναι ένα φανταστικό πλάσμα που συμβολίζει την απόλυτη προστασία του χώρου που βρίσκεται. Παρόμοιο χαρακτήρα έχουν και οι Καρυάτιδες που φρουρούν τον ιερό χώρο. 
Καρυάτιδες σε άλλους μακεδονικούς τάφους –όχι, πρώτη φορά
Παρότι οι μακεδονικοί τάφοι που έχουν μέχρι τώρα ανασκαφεί δεν είναι περισσότεροι από 70, η ερώτηση εάν έχουν αποκαλυφθεί Καρυάτιδες σε τάφους «μακεδονικού τύπου» είναι αυτονόητη. Ο Κωστής Καζαμιάκης είναι σαφής: «Μέχρι σήμερα δεν έχουν βρεθεί Καρυάτιδες σε άλλους Μακεδονικούς τάφους».
Καρυάτιδες της Αμφίπολης και Καρυάτιδες της Αθήνας
«Οι Καρυάτιδες του Ερεχθείου είναι παλιότερες κατά 100 χρόνια και είναι κλασικά γλυπτά μεγάλης τέχνης. Λειτουργούν δε και ως κίονες στηρίζοντας τον υπερκείμενο θριγκό. Επίσης ήταν σε περίοπτη θέση και άμεσα ορατές από πολλά σημεία του ιερού βράχου της Ακρόπολης» σημειώνει ο Κωστής Καζαμιάκης, ο οποίος καταλήγει λέγοντας ότι πέρα από τη συγκυρία της ανασκαφής στον Τύμβο Καστά «ό,τι έχει αποκαλυφθεί στην Αμφίπολη αποτελεί μόλις το 5% των όσων θα βρεθούν στους επόμενους … 5 αιώνες. Γιατί τόσο χρειάζεται για να ανασκαφεί αυτός ο εξαιρετικός και αχανής αρχαιολογικός χώρος…».

ΟΣΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΣΟΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ…

Μ Α Κ Ε Δ Ο Ν Ι Α Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η Τ Ο Υ Α Λ Ε Ξ Α Ν Δ Ρ Ο Υ Χ Ω Ρ Α !
η μακεδονια ειναι ελληνικη
Όσοι Έλληνες, όσοι ζωντανοί, αντισταθείτε…
Γράφει ο Δημήτριος Νατσιός, Δάσκαλος
«Η βλακεία, η εγωπάθεια, η μωρία και η γενική αναπηρία της ηγετικής τάξης στη σημερινή Ελλάδα σε φέρνει στην ανάγκη να ξεράσεις…» Γ.Σεφέρης, «Πολιτικό ημερολόγιο», 1945
Άφησαν το σκοπιανό υποκείμενο «να ξερνάει», μες στη Βουλή των Ελλήνων, τις αθλιότητες περί Μακεδονίας και… «αφωνότεροι των ιχθύων και απραγέστεροι των βατράχων» οι ασήμαντοι της σήμερον. Άρα είναι έτοιμοι να υπογράψουν, με χέρια και ποδάρια, το ξεπούλημά μας. Διάβασα την είδηση και… «κάπνισαν τα μάτια μου». Αν μου αφαιρέσουν, μου καταστρέψουν, μου εξευτελίσουν εμένα τον Μακεδόνα-γεννήθηκα στην Πιερία-το έσχατο καταφύγιο της αξιοπρέπειάς μου, την ιστορία μου, την ιθαγένειά μου, την μνήμη μου, τότε να γνωρίζουν ότι:
Πρώτον: Θα αντιμετωπίσουν, σε περίπτωση υπογραφής της προδοσίας, ό,τι αντιμετώπισαν οι παπόδουλοι επίσκοποι, όταν γύρισαν στην Κωνσταντινούπολη το 1438, μετά την ψευτοσύνοδο Φερράρας-Φλωρεντίας. Υπέγραψαν ένωση-υποταγή της Ορθοδοξίας-των Εκκλησιών και φτάνοντας στην Πόλη τους ανέμεναν οι πιστοί… Όταν μαθεύτηκε ότι λατινοφρόνησαν και υπέκυψαν στα «φλωρία» του Πάπα, ο ευσεβής λαός τους προπηλάκισε και δεν έμεινε μόνο στον πηλό… έπεσαν και καρπαζιές. Ταραγμένοι και μετανιωμένοι ψέλλιζαν οι ταλαίπωροι: «Πεπράκαμεν (πουλήσαμε) την πίστην ημών, αντηλλάξαμεν τη ασεβεία την ευσέβειαν, προδόντες την καθαράν θυσίαν (την Ορθοδοξία), αζυμώται (παπικοί) γεγόναμεν. Κόψατε την δεξιάν ημών την υπογράψασαν (κόψτε το χέρι που υπέγραψε), εκριζώσατε την γλώσσαν ημών την τοιαύτα ομολογήσασαν». (Δ.Παναγόπουλου, «Εις έναντι μυρίων»). Χέρι που θα υπογράψει και γλώσσα που θα ομολογήσει «Βόρεια, Άνω ή Νέα Μακεδονία» θέλουν κόψιμο ή ξερίζωμα. Τελεία και παύλα. Σε θέματα πατρίδος και πίστεως δεν χωρεί συγκατάβασις.
Δεύτερον: Η στάση μας στο θέμα της Μακεδονίας είναι η λυδία λίθος για το σύνολο της εξωτερικής μας πολιτικής. Αν υποκύψουμε στους ωμούς εκβιασμούς και παραδώσουμε αμαχητί το όνομα, ανοίγει ο ασκός του Αιόλου. Πέραν της διεθνούς ανυποληψίας και περιφρόνησης, δημιουργείται κακό προηγούμενο. Όλοι θα απαιτούν και εμείς θα επαιτούμε την σύμπραξη ανύπαρκτων συμμάχων. Ως γνωστόν οι μεγάλες δυνάμεις συναγάγουν συμπεράσματα για την πολιτική τους, όχι με κριτήριο την «ετοιμότητα υποκλίσεων», αλλά με κριτήριο την ισχύ των κρατών στις περιφέρειες, την ικανότητα-αποφασιστικότητα των κυβερνήσεών τους να υπερασπίσουν τα εθνικά τους συμφέροντα και το ειδικό γεωπολιτικό βάρος, που αναπτύσσουν στους περιφερειακούς συσχετισμούς ισχύος. Έλεγε, ο Παπαρρηγόπουλος στον πρόλογο της «Ιστορίας του Ελληνικού Έθνους»: «Ουδέν έθνος υποχρεούται να είναι μεγαλοφυές. Αλλ’ ουδέν έθνος δύναται να υπάρξει άνευ κοινού νοός. Κοινός δε νούς των εθνών είναι η κυβέρνησις». Ο κοινός νους φρονεί ότι στην παρούσα συγκυρία και μέχρι να εκπαραθυρωθούν οι Τρόικες και τα ημέτερα πειθήνια ενεργουμενά τους, δεν πρέπει ο λαός να υποκύψει σε κανέναν εκβιασμό. Τούτη την πατρίδα την έχομεν όλοι μαζί και κυρίως οι 8.500 νεκροί αξιωματικοί και στρατιώτες που έπεσαν στο Κιλκίς, και οι χιλιάδες ήρωες στα πεδία των μαχών.
Τρίτον: σε συνάφεια με τα προηγούμενα. Όλα δείχνουν πως οι Σκοπιανοί κατανοούν πως ευνοϊκή απόληξη του ζητήματος θα πετύχουν μόνο επί της νυν μνημονιακής τάχα και κυβέρνησης. Άρα οδεύουμε προς ατιμωτική συναλλαγή. Αν συμβεί το απευκταίο είναι σίγουρο πως οι κλεφτοσκοπιανοί ευθύς θα καταπατήσουν τις υπογραφές τους και θα θέσουν, από θέσεως ισχύος πλέον, όλα τα συμπαρομαρτούντα με το σκοπιανό ζητήματα: αλυτρωτισμός, περιουσίες, ονοματοδοσία προϊόντων, τοπονυμίων, αεροδρομίων, «μακεδονική» εκκλησία, ιστορική κληρονομιά. Μας αναμένει, δεν έχει σημασία αν είναι το εγγύς ή το απώτερο μέλλον, το μακεδονικό Κόσοβο. Και τότε θα ερωτηθούμε εμείς οι Μακεδόνες, οι γηγενείς. «Είστε Έλληνες ή Μακεδόνες; Όσοι Έλληνες κάτω από τον Όλυμπο… η Μακεδονία ανήκει στους Μακεδόνες».
Τέταρτον: «Την δε την Πόλιν σοι δούναι ούτ’εμόν εστί ούτ’άλλου των κατοικούντων εν αυτή…». Ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, ο ηρωικός αυτοκράτορας, διδάσκει ες αεί. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να πουλήσει πατρίδα. Στην πατρίδα ανήκουμε και δεν μας ανήκει. Αυτό που κερδήθηκε με αίμα δεν μπορεί κανείς να το περιφέρει σε συνέδρια παρανόμων, να το διαγράψει με το μελάνι μιας υπογραφής. Κάποιοι θέλουν να «ρευστοποιήσουν», κόκαλα ιερά, σε σταδιοδρομίες, αξιώματα, έδρανα πρωθυπουργικά. «Παίζουνε πασιέντζες το έθνος ολάκερο για να ικανοποιήσουν τις μωροφιλοδοξίες τους», όπως έλεγε ο Πάν. Κολοκοτρώνης. Ματαιοπονούν. Πολλές φορές σταυρώθηκε ο Ελληνισμός από ξένους και βαρβάρους, πολιτισμένους και απολίτιστους, πολλές φορές και από τους δικούς μας, τους εφιάλτες και μηδίζοντες, παλαιούς και νέους, αλλά, «ιδού ζώμεν». «Τρώνε από μας και μένει και μαγιά». Και άλλη φορά η Μακεδονία χάθηκε με το μελάνι της υπογραφής. Το 1878 η συνθήκη του Αγίου Στεφάνου την παραχωρούσε σχεδόν εξ ολοκλήρου στη Βουλγαρία. Εις μάτην. Κατέπεσε μέσα σε λίγους μήνες το ψεύδος και η αδικία. Η συνθήκη του Βερολίνου αποκατέστησε την τότε τάξη των πραγμάτων. Σ’ αυτά τα ζητήματα λειτουργούν και πνευματικοί νόμοι. «Του Κυρίου η γη και το πλήρωμα αυτής, η οικουμένη και πάντες οι κατοικούντες εν αυτή». (Ψαλμός, ΚΔ’).
Πέμπτον: Τυχόν υπογραφή σε κείμενο καταισχύνης και διασυρμού, που θα αναγνωρίζει κράτος με το όνομα της Μακεδονίας, θα τινάξει στον αέρα την ελληνική εκπαίδευση. Θα παρουσιαστούμε, εμείς οι δάσκαλοι, ενώπιον των μαθητών μας ψεύτες, υποκριτές, με έλλειψη φιλοπατρίας, αφού τόσα χρόνια διδάσκουμε μία και μοναδική Μακεδονία, αναπόσπαστο τμήμα του Ελληνισμού. Ελεγχόμαστε έτσι για την πνευματική μας εντιμότητα, για την παιδαγωγική μας ειλικρίνεια. Όταν αντικρίσουν οι μαθητές μας στις οθόνες τους Σκοπιανούς να πανηγυρίζουν για την υποκλοπή, και τους χάρτες να εμφανίζουν «Βόρεια ή Άνω Μακεδονία», τι θα τους πούμε το άλλο πρωί; Πώς ο φιλότιμος και ευαίσθητος Έλληνας δάσκαλος θα ατενίσει το βλέμμα των μαθητών του; Πώς θα αντέξουμε την ντροπή; Θα μας τοξεύει αλύπητα η απορία, η ειρωνεία, η αγωνία των παιδιών για την δειλία μας, για την επερχόμενη θύελλα.
Κλείνω μ’ ένα «επεισόδιο» το οποίο περιέχεται στο βιβλίο «Το εθνικό μας τραγούδι», του Βασίλη Περσείδη, εκδ. «Τ. Πιτσίλος», Αθήνα 1983, σελίδα 32.
«Όταν ο Ελληνικός Στρατός μπήκε στα Σέρβια ελευθερωτής το 1912, βρήκε σφαγμένους από τους Τούρκους τους 115 πρόκριτους της πόλης, που τους είχαν κρατήσει για όμηρους. Την άλλη μέρα γινόταν μνημόσυνο των μαρτύρων αυτών σε πάνδημη συγκέντρωση λαού και στρατού. Ο παπάς άρχισε να απαγγέλει την επιμνημόσυνον ακολουθίαν, όταν μία βροντερή φωνή ακούσθηκε: Στάσου παπά!
Ήταν η φωνή του ιδρυτού του Λευκού Σταυρού Σπύρου Ματσούκα. Και το αυτοσχέδιον τραγούδι που έκαμε τον παπά να σιγήση και 3.500 στρατιώτες και άλλους τόσους πολίτας να γονατίσουν και ν’ αναλυθούν εις δάκρυα έλεγε:
«Ξυπνάτε από τα μνήματα, αδικοσκοτωμένοι,
να ιδήτε την Πατρίδα σας, ελευθερωμένη.
Ξυπνάτε κι αναστήσαμε, δεν είστε πια ραγιάδες
Ξυπνάτε κι ήρθε Πασχαλιά, χαθήκαν οι αγάδες».
Αν υπογράψουν, να πάνε στα μνήματα, που αναπαύονται τα ιερά κόκκαλα των αδικοσκοτωμένων και να τους πουν:
«Ξανακοιμηθείτε, είστε και πάλι ραγιάδες…»
Όσοι Έλληνες, όσοι ζωντανοί, αντισταθείτε…
Αν σας άρεσε το θέμα προωθήστε το στους φίλους σας για να τους ενημερώσετε