Η ομιλία μέ τήν μεγαλύτερη ακροαματικότιτα

ΠΟΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΟΙ ΔΥΟ ΠΑΣΧΑΛΙΕΣ ΚΑΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ (ομιλίες) ΠΑΤΕΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΡΟΣ - ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ... ...{κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ... https://apokalipsistora.blogspot.com/2017/05/blog-post_18.html

< ΟΛΑ, ΤΑ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΑΣ ΓΡΑΦΑΣ >

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021

H Παθολογική Ψύχωση καί πώς τήν χειριζόμαστε

 Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να νικήσετε το άγχος και την κατάθλιψη
*Μπορεί η άσκηση να είναι το τελευταίο πράγμα που περνάει από το μυαλό σας ως μέσο για να καταπολεμήσετε την κατάθλιψη και το άγχος, φαίνεται όμως να είναι το πιο αποτελεσματικό!* *Γράφει η personal trainer κ. Σοφία Περδίκη* *Τα συμπτώματα κατάθλιψης και άγχους συχνά βελτιώνονται με την άσκηση. Εμείς θα σας πούμε μερικές ρεαλιστικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε και να παραμείνετε ενεργοί.* *Όταν έχετε κατάθλιψη ή άγχος, η άσκηση συχνά φαίνεται σαν το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε. Αλλά όταν το πάρετε απόφαση, είναι αυτή που μπορεί πράγματι να κάνει..., TheSecretRealTruth
****

Ο κορυφαίος ψυχίατρος του κόσμου αποκαλύπτει 22 κανόνες που θα αλλάξουν την ζωή σας ολοκληρωτικά

 Με συνολικά 30 βιβλία για το θέμα της πρακτικής και δημοφιλούς ψυχολογίας και με πάνω από 5 εκατομμύρια σε κυκλοφορία μαζί με έναν μεγάλο αριθμό επιστημονικών άρθρων για σημαντικά θέματα στον τομέα της ψυχοθεραπείας και της ψυχολογίας, ο Mikhail Litvak πιστεύεται από πολλούς ότι είναι ένας από τους καλύτερους! Είναι Ρώσος ψυχολόγος, ψυχοθεραπευτής και συγγραφέας. Εδώ βρίσκονται 22 συμβουλές του για το πώς να πετύχετε καλύτερα στην ζωή σας και στις σχέσεις σας. 1. Αν όλες οι πράξ...περισσότερα »The Secret Real Truth

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

ΠΑΤΕΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΡΟΣ - ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣστοΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ...
Η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ Εάν τίς διψά, ερχέσθω πρός μέ καί πινέτω. Είς τούτο δε έγκειται καί η θεραπεία τού ανθρώπου, (απαλλαγή τής ψυχής του από τά πάθη), η διαδικασία αυτή κυρίως είναι ψυχοθεραπευτική καί τήν ονομάζουμε αναγέννηση. Είναι δε αδύνατον η ψυχή τού ανθρώπου, στόν ταραγμένο αυτόν κόσμο καί μακριά από τόν Χριστό νά εύρη τήν ειρήνη καί τήν ανάπαυση, καθ’ ότι ο κόσμος όλος κείται έν τώ πονηρώ, καί ο πονηρός πειράζει αυτήν (τήν ψυχή) ακατάπαυστα, ώστε νά είναι αδύνατον διά τόν άνθρωπο τού κόσμου τούτου καί μακριά από τήν Εκκλησία,νά ησυχάσει καί νά ζήσει μία ήρεμη ζωή. Ειρήνη ... περισσότερα »

 κεφάλαια στήν ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

 Η ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ... είναι η πρώτη προσπάθεια τών πατέρων νά προσεγγίσουν - θεραπεύσουν εσωτερικά τόν άνθρωπο, ώστε νά αναγεννηθεί πραγματικά... καί είναι η πρώτη επιστημονική έρευνα καί πράξη, μέ εμπειρία 2000 ετών... Τό Σημερινό μας θέμα... 

*Ο ΘΥΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΖΗΜΙΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑΝ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ* *«Εκείνος πού σέ θυμώνει, σέ κατακτά» Elisabeth Kenny* * Τό νά κρατάς τόν θυμό μέσα σου, είνaι σάν νά αρπάζεις ένα καυτό κάρβουνο μέ τά γυμνά xέρια τής ψυχής σου, έχοντας τήν πρόθεση νά τό πετάξεις σέ ... περισσότερα »

ΠΑΤΕΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΡΟΣ - ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣστοΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ...

Δείτε πως θα απαλλαγείτε από τους εφιάλτες!

Βλέπετε συχνά εφιάλτες; Είναι τόσο έντονοι που ξυπνάτε συχνά αναστατωμένοι; Διακόπτουν τον ύπνο σας σε τακτική βάση; Αν ναι, είναι σημαντικό να καθοριστεί τι τους προκαλεί και να μάθετε τι μπορείτε να κάνετε για να απαλλαγείτε από αυτούς. Διαβάστε στο επιστημονικό άρθρο που ακολουθεί όλα όσα θέλετε να μάθετε για να απαλλαγείτε από τους εφιάλτες. Της Χριστίνας Ι. Μπουντούρη Γενικού – Οικογενειακού Ιατρού Εφιάλτης είναι το ενοχλητικό και άσχημο όνειρο που συνδέεται με αρνητικά συναισθήματα, όπως άγχος και φόβος. Αν και αποτελούν ένα συνηθισμένο φαινόμενο, το οποίο δεν είναι ανησυχ... περισσότερα »

Έχεις αϋπνίες; Κάνε αυτή την άσκηση πριν πέσεις στο κρεβάτι!

*Η αυπνία είναι ένα κοινό πρόβλημα , το οποίο όμως δεν είναι διαταραχή από μόνο του αλλά συνήθως σύμπτωμα κάποιου άλλου προβλήματος. Όταν κάποιος υποφέρει από αυπνία, αδυνατεί να κοιμηθεί τις ώρες που χρειάζεται για να ξυπνήσει νιώθωντας ανανεωμένος. Καθένας από εμάς, χρειάζεται διαφορετική ποσότητα ύπνου γι’αυτό και η αυπνία ορίζεται κυρίως από την ποιότητα του ύπνου και το πώς αισθανόμαστε αφού ξυπνήσουμε παρά από τον αριθμό των ωρών που κοιμόμαστε ή το πόσο γρήγορα κάνουμε ν’αποκοιμηθούμε.* *Γράφει η Μαρία Μεραμβελιωτάκη Simon MSc. Συμβουλευτική ψυχολόγος, Πρακτικός Νευρογλωσσικ... περισσότερα »
ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΦΤΑΣΕΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΜΑΣ...  
Πολύ συχνά όταν ένα μέλος της οικογένειας πάσχει, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια σοβαρή κρίση. Όταν συμβεί αυτό μπορούμε να κάνουμε κάποιες κινήσεις για να μειώσουμε ή να αποφύγουμε μια καταστροφή. Ιδανικά, χρειάζεται να αντιστρέψουμε την επιδείνωση των ψυχωσικών συμπτωμάτων και να 
παράσχουμε άμεση προστασία και στήριξη στο άρρωστο άτομο.

Συχνά, ένα άτομο, ξαφνικά, χάνει τον απόλυτο έλεγχο των σκέψεών του, των συναισθημάτων του και της συμπεριφοράς του. Η οικογένεια και οι φίλοι αντιλαμβάνονται κάποιες συμπεριφορές που τους ανησυχούν: αϋπνία, επαναλαμβανόμενες δραστηριότητες, καχυποψία, απρόβλεπτες εκρήξεις. Σ' αυτά τ' αρχικά στάδια η κρίση μπορεί, κάποιες φορές, ν' αποφευχθεί.
Πολύ συχνά το άτομο έχει διακόψει την φαρμακευτική αγωγή. Αν υποψιάζεστε κάτι τέτοιο, προσπαθήστε να το ενθαρρύνετε να πάει στο γιατρό. Αν δεν δεχτεί, πρέπει εσείς να επικοινωνήσετε με το γιατρό τηλεφωνικά για συμβουλή. Μην κάνετε κάτι που θα ταράξει περισσότερο τον ασθενή.

Να θυμάστε ότι και το ίδιο το άτομο είναι πολύ φοβισμένο από την έλλειψη ελέγχου του στα συναισθήματα και στις σκέψεις του. Δεχτείτε ότι το άτομο βιώνει μια «παραποιημένη πραγματικότητα». Σε εξαιρετικές περιπτώσεις το άτομο αντιδρά στις παραισθήσεις του (π.χ. κλείνει παράθυρα κλπ). Πρέπει να μείνετε ήρεμοι. 

Είναι άμεση η ανάγκη του για ιατρική φροντίδα. Όση ώρα περιμένετε το γιατρό σας προτείνουμε τα εξής:
• Θυμηθείτε ότι δεν μπορείτε να συζητήσετε λογικά με τον ασθενή.
• Μην εκφράζετε εκνευρισμό ή θυμό.
• Μην απειλείτε. Αυτό μπορεί να ερμηνευθεί σαν παιχνίδι εξουσίας και ν' αυξήσει την επιθετική συμπεριφορά του ασθενή.
• Μην φωνάζετε. Αν ο άρρωστος φαίνεται να μην ακούει, δεν οφείλεται στην κακή του ακοή, περίεργες σκέψεις παρεμβαίνουν και τον εμποδίζουν ν' ακούσει.
• Μην κριτικάρετε. Θα χειροτερέψετε τα πράγματα.
• Μην μαλώνετε με άλλα μέλη της οικογένειας για το ποιος φταίει. Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή.
• Μην πιέζετε τον ασθενή να φτάσει στα άκρα. Μπορεί ν' αποβεί τραγικό.
• Μην στέκεστε από πάνω του αν είναι καθιστός. Αντίθετα καθίστε εσείς.
• Αποφύγετε να τον κοιτάτε συνέχεια στα μάτια ή να τον ακουμπάτε.
• Αν έχει κάποια λογικά αιτήματα, συμμορφωθείτε.
• Μην φράζετε την πόρτα. Όμως προσπαθήστε να βρίσκεστε μεταξύ του συγγενή σας και της εξόδου.
• Μειώστε άμεσα άλλες περισπάσεις ( κλείστε το ραδιόφωνο, την ΤV κλπ. ).
• Εκφράστε κατανόηση γι' αυτό που περνάει ο συγγενής σας.
• Μιλάτε ήσυχα, σταθερά και απλά.
• Αν γίνει βίαιος, μην διστάσετε να καλέσετε την αστυνομία. Εξηγείστε ότι ο συγγενής σας είναι σοβαρά άρρωστος. Αν είστε μόνοι φωνάξτε κάποιο φίλο ή συγγενή να κάτσει μαζί σας μέχρι να έρθει η βοήθεια.
• Ειδοποιείστε τον γιατρό σας το γρηγορότερο δυνατόν.
• Έχετε πάντα κοντά σας τα τηλέφωνα ανάγκης.
Όταν περάσει η κρίση, η οικογένεια προσπαθεί να βρει 
τους λόγους γι' αυτήν την κατάσταση. Είναι λογικό να θέλουμε εξηγήσεις. Είναι όμως σημαντικό, η οικογένεια να μην κατηγορεί τον εαυτό της ή άλλους για την συμπεριφορά του ασθενή.
Δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες για το τι δημιουργεί μια κρίση και γιατί η βίαιη συμπεριφορά είναι τόσο απρόβλεπτη. Ένας παράγοντας όμως, είναι ιδιαίτερα σημαντικός: η συνεχής λήψη των φαρμάκων ελαττώνει σημαντικά την περίπτωση υποτροπής και μια πιθανή κρίση.

Ποιες ασθένειες προκαλεί ο χαρακτήρας μας στον οργανισμό μας;

[image: diaforetiko.gr : 590 228f58bfd96a7a8bcc7439a000a3dd823 600x370 Ποιες ασθένειες προκαλεί ο χαρακτήρας μας στον οργανισμό μας;]*Οι αρχαίες επιστήμες της υγείας Ayurvedic δεν αποδεικνύουν μόνο την ύπαρξη των ψυχοσωματικών ασθενειών, αλλά και παρουσιάζουν έναν κατάλογο ειδικών ασθενειών που προκαλούνται από συγκεκριμένα γνωρίσματα του χαρακτήρα κάθε ανθρώπου.* *Σύμφωνα με την επιστήμη της Αγιουβέρδα τα παρακάτω χαρακτηριστικά αντιστοιχούν σε συγκεκριμένες ασθένειες:* *- Ζήλια: προκαλεί ογκολογικές παθήσεις, αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ
• Υπερβολική κούραση και υπνηλία ή αϋπνία.

• Κοινωνική απόσυρση, μοναχικότητα και απομόνωση.
• Επιδείνωση των κοινωνικών σχέσεων.
• Ανικανότητα για συγκέντρωση κι έλλειψη ικανότητας διαχείρισης ακόμα και μικρών προβλημάτων.
• Εμφανής αδιαφορία ακόμα και σε ιδιαίτερα σημαντικές καταστάσεις.
• Αποχή από συνήθης δραστηριότητες ( π.χ. σχολείο - εργασία ).
• Μείωση ακαδημαϊκών ή αθλητικών επιδόσεων.
• Παραμέληση προσωπικής υγιεινής ( καθαριότητα κλπ ).
• Συχνές μετακινήσεις ή ταξίδια χωρίς προορισμό.
• Κατάχρηση ουσιών (αλκοόλ, ναρκωτικά ).
• Αδικαιολόγητα αυξημένη ενασχόληση με πνευματικά / μεταφυσικά ή θρησκευτικά θέματα.
• Περίεργη συμπεριφορά.
• Αδικαιολόγητα γέλια.
• Ασυνήθης στάση του σώματος.
• Χαμηλή αντοχή στον εκνευρισμό.
• Υπερβολική ενασχόληση με το γράψιμο χωρίς σαφές νόημα.
• Αδυναμία έκφρασης συναισθημάτων.
• Παράλογοι ισχυρισμοί.
• Περίεργη χρήση λέξεων και σύνταξη προτάσεων.
• Συζήτηση που φαίνεται βαθυστόχαστη αλλά δεν είναι λογική και είναι χωρίς συνοχή.
• Απλανές βλέμμα.
• Ασυνήθης ευαισθησία στα ερεθίσματα ( θόρυβος, φως ).
• Λήθη.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ
1. Κάντε ότι μπορείτε με ήρεμο και λογικό τρόπο, ώστε να πείσετε τον συγγενή σας να παίρνει κανονικά τα φάρμακά του.
2. Προνοήστε ώστε η ατμόσφαιρα να είναι ήρεμη, στηρικτική, χωρίς άγχος κι ένταση.
3. Προσαρμόστε τις προσδοκίες σας σε ρεαλιστική βάση.
4. Αποφύγετε περιττές προστριβές, ιδιαίτερα όταν αφορούν τις παραληρητικές ιδέες του ατόμου. Πρέπει να κάνετε σαφές ότι γνωρίζετε ότι το άτομο είναι ειλικρινές σ' αυτά που πιστεύει, παρόλο που εσείς δεν μοιράζεστε αυτά τα συναισθήματα.
5. Προσπαθήστε να λειτουργείτε πάντα σε χαμηλούς τόνους. Το άτομο μπορεί να δυσκολεύεται να συνεργαστεί μαζί σας αν είστε πολύ ενθουσιώδεις ή θυμωμένοι για καθημερινά γεγονότα.
6. Στηρίξτε μια δομή στη ζωή του ατόμου: κανονικό ωράριο ύπνου, προσωπική υγιεινή κλπ.
7. Θυμηθείτε ότι αυτά που δεν σας αρέσουν στον άνθρωπο σας είναι συμπτώματα μιας αρρώστιας.
8. Προσπαθήστε να τον ενεργοποιήσετε αναθέτοντάς του απλές δουλειές του σπιτιού, μία κάθε φορά.
9. Οι κοινωνικές συγκεντρώσεις είναι πολύ δύσκολες για ανθρώπους με αυτά τα προβλήματα. Στηρίξτε μια συμμετοχή του όταν υπάρχουν ένα ή δύο άτομα.
10. Συχνά το άτομο είναι μόνο του γιατί τα συμπτώματα τον εμποδίζουν να συνεχίσει παλιές φιλίες. Τα μέλη της οικογένειας είναι συνήθως οι μόνοι φίλοι του / της.
11. Όταν παρουσιάζονται δυσκολίες, είναι ωφέλιμο να συμμετάσχετε σε ομάδες στήριξης ανθρώπων με παρόμοια προβλήματα. Το μοίρασμα των εμπειριών συχνά μας δίνει ελπίδα και δύναμη.